Att cykla i Dubai

Aktiva semestrar har blivit mer och mer populärt, samtidigt som intresset för att upptäcka nya städer på två hjul också ökat.Många är de som kombinerar passionen för cykling med passionen för att resa.Vid många av de mest populära semesterländerna, och semesterorterna, finns cykling som bra alternativ till aktivitet. Det blir allt vanligare att man erbjuds hyra väl utrustade cyklar och att det finns bra cykelvägar eller cykelleder att ta sig fram på.

Satsning på cykel

Det har alltså gått från den gamla, halvskraltiga cykeln man kunnat hyra för att i bästa fall ta sig runt någon stans, till att man byggt upp anpassade leder för cykling och där bra, välutrustade cyklar finns att hyra. Cykelturismen blir allt mer utbredd. Även i Dubai har man insett detta. Dubai, som på många områden ligger väldigt långt fram i teknologin, har på många sätt även visat stort intresse för miljövänliga aktiviteter. Där passar cykling in väldigt bra.Den exotiska storstaden blir mer och mer cykelvänlig för var dag som går och man bygger fler cykelleder hela tiden. De erbjuder väl utformade kartor där cykelvägarna är noggrant markerade. Flera stora uthyrningsfirmor har dykt upp, några exempel är Wolfi´s Bike, Byky eller The Cycle House.

Nad El Sheba

Nad El Sheba är mest känt för kamelracing men nu finns även cykelbanor uppdelade på fyra kilometer, sex kilometer och åtta kilometer.Den är upplyst och öppen dygnet runt med en fantastisk och oavbruten utsikt över Burj Khalifa och Downtown Dubai. Föredrar man att jogga så finns det joggingspår på både tre och sjuk kilometer där.Nad El Sheba är familjevänligt och det finns både duschar och låsta skåp tillgängliga.

Al Qudra

Platsen ligger långt in i öken och den 86 kilometer långa cykelvägen är perfekt för den som vill uppleva en naturskön väg i exotisk omgivning. Cykelleden är ganska platt och helt omgiven av stora sanddyner. Lyxorten Bab Al Shams ligger i området och där kan man alltid stanna till för förfriskningar när man cyklat klart.

Dubai Autodrome och Al Barsha Park

Anläggningen byggdes först för att ha bilracing med byggde vidare och har även öppnat sina dörrar för cyklister under vissa tider under veckan. Det har blivit ett populärt nöje för vuxna cykelintresserade att komma och prova på cykling på den 2,5 kilometer långa slingan under de starka strålkastarna.Al Barsha Parken är ett populärt ställe för familjer där parken även har en 1,5 kilometer lång cykelbana för vuxna och barn.Förutom övriga roliga aktiviteter som erbjuds där för familjer så kan man alltså även cykla med småbarn.Gillar man att cykla vid stranden så finns det en 14 kilometer lång cykelväg, som också fungerar som joggingspår, från Dubai Sailing Club till Umm Sequemm.

Dubai Autodrome och Al Barsha Park

Dubai kanal

Dubais kanal är ett populärt område nere vid vattnet som går genom Sheikh Zayed Road över Safa Park och skär genom Jumeirah. Den är 3,2 kilometer lång och sträcker sig mellan 80 till 120 meter på bredden. Därför är den perfekta platsen att även cykla. Dock bör man ha koll på de aktuella reglerna över platsen, ibland regleras hur man får framföra cykel.