El-cykelns framtid

El-cykelns framtid

Många känner till el-cykelns fördelar men även nackdelar. Vad är el-cykelns framtid, egentligen? Det ska redas ut här. Vi kommer att fokusera på MTB. Elektriska mountainbikes har hittat sin plats. Sedan de första seriösa e-MTB började dyka upp på marknaden över hela världen har deras utseende verkligen förändrats. Deras geometri har fångat upp moderna MTB: s icke-hjälp, batterier och motorer har blivit bättre integrerade jämfört med de klumpiga snygga cyklarna, och en rad specifika komponenter har bidragit till att minska destruktion. Men e-MTB har fortfarande en lång väg att gå – och det är delvis varför de är så spännande. Branschen som ägnar sig åt att utveckla cyklar, motorer och komponenter är knappt igång.

Experter tycker till

Vi frågade e-MTB-entusiaster – fem branschbloggare – om sina åsikter om e-MTB: s framtid. Specifikt hur de tror att e-MTB kommer att se ut om fem år.

“För fyra eller fem år sedan när jag började åka med e-cyklar, kunda jag stanna vid vägkanten och folk började undra” Vem, är denna person med denna cykel? ” en av fyra skulle troligtvis fälla någon -kommentar om fusk eller lathet. Hur som helst, det var ganska tydligt att jag hade kommit över något igenkännligt, men tydligt annorlunda och kontroversiellt. Nu kan jag cykla i några timmar och stöta på ett gäng andra cyklister, och de flesta vet vad en el-cykel är. Och de som känner igen det verkar inte bry sig om det längre. Jag tror mycket av det här handlar om att man skapat sig en större förståelse för att e-MTB fortfarande bara är mountainbike.

Experter tycker till

Ändringar kommer att ske

Vikt kommer att minska gradvis och geometrin på cykeln idag levererar redan en mer igenkännbar och bättre användarupplevelse – det är det som är mest spännande. Många gillar idén att ha fördelarna och mångsidigheten med en e-MTB, utan alla detaljer som datorer, nycklar, felkoder och batterivarningar. Att man håller det enkelt. Minimalism helt enkelt.

Branschen befinner sig på en ganska spännande plats just nu när det gäller produktutveckling och teknikutveckling. Alla cyklar bör fortsätta att utvecklas, inte bara e-MTB. Så det man ser är att det går mot: bättre, lättare, enklare cyklar för förbättrade upplevelser.

E-MTB på fem år kommer att ha en större integrationsnivå än nu, smalare profiler och mycket mer teknik. Företag investerar i internetanslutna cyklar som berättar för dem hur användaren åker och gör att de kan tillverka produkter som fungerar bättre när cyklisten behöver det för. Motorer kommer automatiskt att anpassa sig till cyklistens hjärtfrekvens och för att skapa jämnare cykelupplevelser. Låter långtgående för många men det är dit utvecklingen går mot. E-MTB kommer troligtvis om fem år att gå mot en vanlig mountainbike så mycket som möjligt, dock bli lättare, ha mer pålitligt system, färre delbrott och med ett batteri som varar för evigt … eller närmare betydligt längre än de nuvarande batterierna. Är man genuint intresserad kan man hitta en hel del om dessa på nätet. Det händer väldigt mycket nytt i branschen!